Začenja se 35. Poletni lutkovni pristan

Torek, 13. avgust 2024

med 17. avgustom in 1. septembrom 2024

Vabljeni na 35. mednarodni lutkovni festival Poletni lutkovni pristan, mednarodni lutkovni festival z najdaljšo tradicijo.

Na festivalu bodo sodelovali priznani slovenski lutkovni ustvarjalci in gostje iz Finske, Italije, Slovaške, Madžarske. Tudi letos se bomo povezali s številnimi organizacijami v mestu in organizirali predstave na Art kampu v Mestnem parku, pred Umetnostno galerijo Maribor in na Mariborskem otoku. 

Na festivalu bo premierno uprizorjena predstava Dobro jutro, travnik  in še (premierna) ulična izvedba predstave Princesa na zrnu graha.  

V sodelovanju s festivalom Dnevi poezije in vina pripravljamo posebno izvedbo naše predstave Gluha republika, ki bo pospremljena s pogovorom z avtorjem besedila po katerem je predstava nastala (Ilya Kaminsky, osrednji gost literarnega festivala) in prevajalcem (Zdravko Duša). 

Na Poletnem lutkovnem pristanu bo sicer kot vsako leto največ programa za družinsko občinstvo, poleg predstav še ustvarjalne delavnice in drugo. Najboljši predstavi po izboru občinstva bo podeljena zlata žirafa.

Vstopnice za predstave Poletnega lutkovnega pristana v Lutkovnem gledališču Maribor so po ceni 3 eur na voljo na spletu in pri blagajni gledališča.

 

Začenja se 35. Poletni lutkovni pristan
Začenja se 35. Poletni lutkovni pristan